Uitslag Kerstprijsvraag

Ook dit jaar hebben we de bezoekers van de kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest weer gevraagd hoeveel steken er in  een bepaald borduurpatroon zaten. In de zestien dagen die de kerstmarkt duurde hebben 349 bezoekers een poging gewaagd.

Leuk is om te zien hoe mensen tot hun conclusie over het aantal steken komen. Sommigen kijken op de borduurmachine en berekenen het aantal aan de hand van het patroon dat op dat moment geborduurd wordt, anderen tellen per vierkante centimeter en schatten zo het aantal. Soms staan er zelfs hele berekeningen opo de achterkant van het prijsvraagformulier.

De ideeën over het aantal steken liepen weer behoorlijk uiteen, van 385 steken (net genoeg voor een kleine letter) tot 10 miljoen (met een gemiddelde snelheid van 800 steken per minuut (dat is ruim 13 steken per seconde!!) zou dat betekenen dat we ruim 8 dagen non-stop moeten borduren, en zo gek zijn we nu ook weer niet).
Antwoorden als “heel veel” of “een paar miljoen” tellen we niet mee, en “ontelbaar” is niet waar, want de borduurmachine telt feilloos alle steken.

Uit alle inzendingen hebben we twee prijswinnaars, die respectievelijk in de periode van 8 t/m 15 december en van 16 t.m 23 december het dichtst bij het juiste aantal steken zaten.
Jaset Lier uit Staphorst kwam met 125.618 het dichtst bij in de eerste periode, en
M. Sipsma uit Overdinkel kwam in de tweede periode met 125.000 steken zelfs nog dichterbij.
het juiste aantal steken bedroeg 124.920.

De prijswinnaars hebben persoonlijk via de email bericht ontvangen en krijgen binnenkort een badkamerset met naam (lettertype en kleuren naar keuze) toegestuurd.