Uitslag Kerstprijsvraag

Ook dit jaar hebben we de bezoekers van de kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest weer gevraagd hoeveel steken er in  een bepaald borduurpatroon zaten. In de zestien dagen die de kerstmarkt duurde hebben 349 bezoekers een poging gewaagd.

Leuk is om te zien hoe mensen tot hun conclusie over het aantal steken komen. Sommigen kijken op de borduurmachine en berekenen het aantal aan de hand van het patroon dat op dat moment geborduurd wordt, anderen tellen per vierkante centimeter en schatten zo het aantal. Soms staan er zelfs hele berekeningen opo de achterkant van het prijsvraagformulier.

De ideeën over het aantal steken liepen weer behoorlijk uiteen, van 385 steken (net genoeg voor een kleine letter) tot 10 miljoen (met een gemiddelde snelheid van 800 steken per minuut (dat is ruim 13 steken per seconde!!) zou dat betekenen dat we ruim 8 dagen non-stop moeten borduren, en zo gek zijn we nu ook weer niet).
Antwoorden als “heel veel” of “een paar miljoen” tellen we niet mee, en “ontelbaar” is niet waar, want de borduurmachine telt feilloos alle steken.

Uit alle inzendingen hebben we twee prijswinnaars, die respectievelijk in de periode van 8 t/m 15 december en van 16 t.m 23 december het dichtst bij het juiste aantal steken zaten.
Jaset Lier uit Staphorst kwam met 125.618 het dichtst bij in de eerste periode, en
M. Sipsma uit Overdinkel kwam in de tweede periode met 125.000 steken zelfs nog dichterbij.
het juiste aantal steken bedroeg 124.920.

De prijswinnaars hebben persoonlijk via de email bericht ontvangen en krijgen binnenkort een badkamerset met naam (lettertype en kleuren naar keuze) toegestuurd.

Aanbieding

Voor Sinterklaas of onder de kerstboom

 

Badlaken of handdoek

 

Een uniek en warm cadeau voor elke feestelijke gelegenheid

Met de feestdagen voor de boeg doen wij tot en met 22 december 2016 de badlakens en handdoeken in de aanbieding.
Een mooi, uniek en warm cadeau met de uitstraling van persoonlijke aandacht.
Een (eindejaars)geschenk waarmee je beslist een onuitwisbare indruk maakt op je relaties, vrienden of familie.
Een cadeau ook dat lang meegaat en dus ook lang als reminder in de gedachten van de ontvanger blijft.

Lees verder

We gaan weer naar de Orchideeën Hoeve

400-IMG_1866Ook dit jaar zal Borduurstudio Le Fil d’ Or weer op de Kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest staan.
We nemen dan de kleine borduurmachine mee en bieden de bezoekers aan ter plaatse een borduurwerk (meestal een naam en/of een klein borduurwerkje) te maken.
De Kerstmarkt is gratis te bezoeken en in combinatie met een bezoek aan de orchideeëntuin, de vlindertuin, de aapjes en de papegaaien zeker een bezoek waard. Bijzonder is de nieuwe hangende bloementuin. Een fantastisch gezicht en een echte aanrader.

De Kerstmarkt is van 8 t/m 23 december 2016. Kijk voor meer informatie over de Orchideeën Hoeve en de Kerstmarkt eens op www.orchideeenhoeve.nl.

Omdat wij in genoemde periode op de kerstmarkt staan, kunnen we u in december niet zo volledig van dienst zijn als u wellicht van ons gewend bent. Grote opdrachten nemen wij aan tot en met 30 november, en daarna pas weer na 5 januari 2017. Kleine en eenvoudige opdrachten kunnen we in veel gevallen wel voor u uitvoeren tijdens de kerstmarkt.
Mocht u nog overwegen om op korte termijn een opdracht bij ons te plaatsen, dan adviseren we u dit tijdig te doen.

 

 

 

Zomeraanbieding

Strandlaken

Binnenkort wordt het weer zomer. We hopen allemaal op mooi weer, veel zon en een prettige vakantie.

Denk dan eens aan een strandlaken met een naam en eventueel een kleine afbeelding. Je maakt er mooie sier mee op de stranden en de campings, en kan de strandlaken ook goed gebruiken in de sauna (daar zijn ze eigenlijk ook voor ontworpen).  En met het persoonlijk borduurwerk kan je altijd zien dat het jouw strandlaken is.
Met 17 verschillende kleuren is er altijd keuze genoeg.

De afmetingen (100 x 200 cm) zijn ruim voldoende om een stukje privacy af te bakenen en het zand goed buiten de deur te houden. En wat dacht je van een picknick op zo’n strandlaken?

Vanaf 1 juni gaan ze in de aanbieding. Houd de website en de nieuwsbrief goed in de gaten en bestel tijdig.

Kijk hier voor de aanbieding en het bestelformulier.