Even op vakantie

In verband met een korte vakantie is de borduurstudio vanaf 15 augustus een paar weken niet actief en kunnen wij geen opdrachten voor u uitvoeren.
Grote(re) opdrachten – en opdrachten waarvoor wij artikelen moeten bestellen – moeten uiterlijk 7 augustus bij ons zijn aangemeld. Kleinere opdrachten, aangemeld t/m 14 augustus,  kunnen wij ook nog op tijd afhandelen.
Vanaf 27 september kunnen wij u weer volledig van dienst zijn.

Advies: kijk even of u binnenkort nog iets van ons nodig hebt en bestel tijdig.

Uitslag Kerstprijsvraag

Ook dit jaar hebben we de bezoekers van de kerstmarkt in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest weer gevraagd hoeveel steken er in  een bepaald borduurpatroon zaten. In de zestien dagen die de kerstmarkt duurde hebben 349 bezoekers een poging gewaagd.

Leuk is om te zien hoe mensen tot hun conclusie over het aantal steken komen. Sommigen kijken op de borduurmachine en berekenen het aantal aan de hand van het patroon dat op dat moment geborduurd wordt, anderen tellen per vierkante centimeter en schatten zo het aantal. Soms staan er zelfs hele berekeningen opo de achterkant van het prijsvraagformulier.

De ideeën over het aantal steken liepen weer behoorlijk uiteen, van 385 steken (net genoeg voor een kleine letter) tot 10 miljoen (met een gemiddelde snelheid van 800 steken per minuut (dat is ruim 13 steken per seconde!!) zou dat betekenen dat we ruim 8 dagen non-stop moeten borduren, en zo gek zijn we nu ook weer niet).
Antwoorden als “heel veel” of “een paar miljoen” tellen we niet mee, en “ontelbaar” is niet waar, want de borduurmachine telt feilloos alle steken.

Uit alle inzendingen hebben we twee prijswinnaars, die respectievelijk in de periode van 8 t/m 15 december en van 16 t.m 23 december het dichtst bij het juiste aantal steken zaten.
Jaset Lier uit Staphorst kwam met 125.618 het dichtst bij in de eerste periode, en
M. Sipsma uit Overdinkel kwam in de tweede periode met 125.000 steken zelfs nog dichterbij.
het juiste aantal steken bedroeg 124.920.

De prijswinnaars hebben persoonlijk via de email bericht ontvangen en krijgen binnenkort een badkamerset met naam (lettertype en kleuren naar keuze) toegestuurd.

Le Fil d’ Or sponsort Dartsbond Almere

DBA polo trefpuntDit weekeinde heeft Borduurstudio Le Fil d’ Or een sponsorovereenkomst gesloten met de Dartsbond Almere (DBA).
Wij leveren en borduren poloshirts tegen inkoopprijs. Die shirts worden door DBA verkocht aan de leden en andere geïnteresseerden.
Met de winst uit de verkoop van deze poloshirts wil de dartsbond het Trefpunt (het jeugdhonk van de club) bekostigen.

Daarnaast borduren wij ook de door GAMMA-Almere geleverde wedstrijdshirts van het jeugdteam van DBA.

Sarah werd 50

Ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag voor een jarige dame een handdoek met ‘Sarah” gemaakt.
Hiermee zal zowel de verjaardag als de gever lang in haar geheugen blijven.

Handdoek voor de 50-jarige Sarah

Handdoek voor de 50-jarige Sarah