Schorten van ’t Wapen van Drenthe

Deze week hebben we voor Grand Café t’Wapen van Drenthe in Assen een serie schorten mogen borduren. De serie bestaat uit 10 schorten voor de afwaskeuken, 15 schorten voor het keukenpersoneel en 40 schorten voor de medewerkers in het restaurant.

Nieuwe machine

Verleden week hebben we een nieuwe machine geïnstalleerd. Het is een gloednieuwe HAPPY HCD3-1501, een 15-naalds eenkopper. Hoge snelheid (1.200 steken per minuut) en supersnel in het afhechten en naaldwisselen (16% sneller dan de HCD1 die we nu al hebben), weinig geluid en een mooie strakke steek. Hiermee kunnen we zowel de kleine als de grote opdrachten nog gemakkelijker aan.
Bijzonder is dat dit de allereerste machine van deze nieuwe versie in Europa is.

De aflevering ging gesmeerd met een montagelift door het raam naar de 1e verdieping.

De kleine oude machine, die ons bijna tien jaar trouw heeft gediend met slechts één zware storing (punt van de grijper afgebroken) is terug naar onze huisdealer, Jagersma Borduurmachines en -software in Leeuwarden. In ruil daarvoor kregen we de licentie voor de nieuwste borduursoftware (Wilcom Embroidery Desingning 4 met Corell Draw). Hiermee kunnen we ook het omzetten van logo’s en het maken van teksten nog verder perfectioneren.

Stevige opdracht

Verleden week hebben we een mooie opdracht gekregen: 1.000 handdoeken leveren en borduren met een logo en tekst. Hier zijn we erg blij mee en deze opdracht geeft ons de mogelijkheid om te laten zien, dat een reletief kleine borduurstudio ook grote opdracht aan kan.

We hebben 1.000 handdoeken en 60 klossen garen natuurlijk niet in voorraad, maar met de fantastische medewerking van onze leveranciers (Funnies Holland voor de handdoeken en Jagersma Leeuwarden voor het garen) konden we snel beginnen.
Binnenkort volgen de foto’s.

Nieuwe machine op komst

Gisteren hebben we het contract getekend voor de levering van een nieuwe borduurmachine, de Happy HCD3 1501. Dit is de vernieuwde versie van de HCD1 die we nu al hebben.

De nieuwe machine kan 1.200 steken per minuut maken en draait bijna geluidloos. Daarnaast maakt hij mooie steken en is hij ook supersnel in het afhechten, knippen en draad verwisselen.
Met deze machine kunnen we nóg meer grote en kleine opdrachten aan.

Met deze machine hebben we ook een primeur. Dit is de allereerste machine van deze nieuwe serie die in Europa wordt geleverd.
De machine wordt a.s. vrijdag geleverd door onze vaste dealer: Jagersma Borduurmachines en -software uit Leeuwarden.